Tøvstuggu

Formgiving i ull - Creations from wool

Tovede tøfler


Picture-Taker-2rzWu7 Picture-Taker-4Ci4MW
Tøflene er filtet av kardet ull, og ikke strikket av garn. Det vil si at det først legges opp lag på lag (på kryss og tvers) med kardet ull på en mal. Opplegget blir fuktet med grønnsåpevann, filtet og etterpå tovet til de er faste nok. Tøflene håndlages under hele prosessen. Siden filtet ull går sine egne veier, kan ikke tøflene toves i vaskemaksin, da resultatet da vil komme til å by på store overraskeler. Så de må toves helt ned for hånd. Men derimot kan de senere vaskes på ullprogram i maskin.
Priseksempel dame, høy med snøring, str. 39: Kr. 690.- (NOK)

The shoes/slippers are felted of carded wool wrapped around a template with soap and water. Then felted and shaped by needlework down to size. Base color is off-white and dark gray. However, I can add the optional colors on the surface. Genuine leather are sewn to the soles. Twisted handmade woolen bands to «close» the high shoes.


Tovede såler


Picture-Taker-BzanyC Picture-Taker-uG8EQv
Sålene er filtet og tovet. Først med flere kardede ullflak som blir lagt oppå hverandre med med fibrene i motsatte retninger for bearbeiding, gjennom filting og noe toving før de blir vasket og sentrifugert i maskin, slik at de blir tovet maksimalt. Sålene skjæres ut etter toveprosessen, og blir stoppet/sydd med symaskin for å få de fastere. Sålene rakner ikke, så det går fint an å klippe dem til riktig størrelse.
Priseksempel: Damesåler, kr. 130,-. Små herre, kr. 140,-. Str. 45-48, Kr. 150,-


Tovede votter

Picture-Taker-Pp2FSl Picture-Taker-fEnHQL
Tykke votter filtet og tovet av kardet ull, med snøring, og skinn.
Naturgrå og koksgrå
Veiledende pris kr. 475,- avhengig av ullkvalitet.

Toving av kardet ullPicture-Taker-MhEe8S

Mange lag med kardet ull må legges på kryss og tvers før man kan ha på såpevann for å filte sammen ulla.